Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@10:23:52 GMT

رسوایی ترامپ و آینده سنا

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۷۵۰۹۴

رسوایی ترامپ و آینده سنا

روزنامه اعتماد ۱۶ دی یادداشتی به قلم حیدرعلی مسعودی منتشر کرد و نوشت: در حالی که روز سه‌شنبه انتخاباتی برای مشخص شدن سرنوشت دو کرسی ایالت جرجیا در مجلس سنا برگزار خواهد شد، روز شنبه رییس‌جمهور با یک مقام ایالتی تماس می‌گیرد و از او برای «پیدا کردن» آرایی در راستای تغییر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری درخواست می‌کند و روز یکشنبه این گفت‌وگو در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاقات در دو سطح قابل بررسی است: 
۱) تأثیرگذاری بر انتخابات سنا که بسیار تعیین‌کننده و بسیار سرنوشت‌ساز است و می‌تواند مشخص کند کدام حزب طی دو سال آینده اکثریت این مجلس را در اختیار خواهد داشت. اگر جمهوری‌خواهان بتوانند دست‌کم در یکی از این دو رقابت پیروز شوند، کماکان قادر خواهند بود تا اکثریت نسبی خود را در مجلس سنا حفظ کنند و این موضوع توان آنها برای مانع‌تراشی بر سر راه سیاست‌های دولت جو بایدن را افزایش خواهد داد. تصور ساده‌لوحانه دونالد ترامپ و نزدیکان او این است که اگر تقلب ادعایی در جرجیا رسما از سوی مقامات ایالتی تأیید شود و نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در این ایالت به نفع رییس‌جمهور امریکا برگردد، طرفداران حزب جمهوری‌خواه ترغیب خواهند شد با شور و حرارت بیشتری در انتخابات حضور پیدا کنند. دولت امریکا بر این باور است که در شرایط کنونی افزایش مشارکت دموکرات‌ها در انتخابات جرجیا از طریق شیوه‌های رأی‌گیری زودهنگام و غیرحضوری می‌تواند زمینه شکست دست کم یکی از دو کاندیدای جمهوری‌خواه این ایالت را فراهم کند و به همین دلیل می‌کوشند از طریق اعمال فشار بر مقامات انتخاباتی ایالت که از قضا جمهوری‌خواه هم هستند بر نتیجه نهایی اثرگذار باشند. این سیاست رییس‌جمهور امریکا از این رو ساده‌لوحانه است که نظام انتخاباتی ایالات متحده را نظامی ناکارآمد و ناسالم نشان می‌دهد که حتی رییس‌جمهور نیز با اختیارات گسترده خود نتوانسته به حق ادعایی خود دست پیدا کند.  

ایجاد این فضا باعث خواهد شد که رأی‌دهندگان جمهوری‌خواه به فرآیند انتخابات بی‌اعتماد شوند، رأی خود را بی‌تأثیر ببینند و در نتیجه از رأی دادن امتناع ورزند. با توجه به مشارکت گسترده دموکرات‌ها رقم خوردن این سناریو باعث خواهد شد که در نهایت جمهوری‌خواهان هر دو کرسی ایالت جرجیا در مجلس سنا را از دست دهند و اختیار این مجلس به دست اکثریت نسبی دموکرات بیفتد.
اقدام رییس‌جمهور امریکا در فشار آوردن بر مقامات جرجیا به منظور تغییر نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در این ایالت در حالی رقم می‌خورد که تعدادی از جمهوری‌خواهان کنگره تصمیم دارند در ششم ژانویه پیروزی جو بایدن را به چالش بکشند. دونالد ترامپ و اطرافیانش امیدوار بودند که با موفقیت در تغییر نتایج انتخابات در جرجیا یا حتی ابطال انتخابات در این ایالت یک دومینوی تغییر نتایج را در ایالت‌های موسوم به میدان نبرد به راه بیندازند. آنها امید داشتند که در پی این موفقیت تعداد بیشتری از اعضای کنگره با این تلاش همراه خواهند شد و جمهوری‌خواهان موفق خواهند شد سرنوشت انتخابات را تغییر دهند. با این حال با توجه به بستر قانونی موجود و شروط مورد نیاز برای ابطال انتخابات و اینکه برای ابطال انتخابات نیاز است تا اکثریت مجلس نمایندگان نیز به این موضوع رأی دهند، در عمل اتفاق خاصی نخواهد افتاد و در پایان انتقال قدرت به جو بایدن بدون دردسر اتفاق خواهد افتاد


۲) دومین تأثیر این اقدام رییس‌جمهور امریکا را می‌توان در اختلافات درونی روزافزون میان اعضای حزب جمهوری‌خواه جست‌وجو کرد. از یک سو ترامپ، طرفداران ترامپ و ترامپیست‌های حزب جمهوری‌خواه و از سوی دیگر سران حزب و اعضایی که در هفته‌های اخیر تلاش کردند از ابزارهای مختلف برای محدود کردن قدرت رییس‌جمهور بهره گیرند. نمونه این اختلافات درونی و چالش درون حزبی را می‌توان در ماجرای بودجه وزارت دفاع جست‌وجو کرد که ابتدا رییس‌جمهور امریکا آن را وتو کرد اما در نهایت با رأی اکثریت جمهوری‌خواهان این وتو شکسته شد و لایحه بودجه دفاعی به قانون بدل گردید.

ترامپ و نزدیکانش بر این باور بودند که تغییر در نتایج جرجیا می‌تواند دست ترامپیست‌های کنگره را برای اقدامات بعدی در به چالش کشیدن نتایج و بعدتر کسب قدرت اصلی در حزب باز کند. در حال حاضر اختلافاتی جدی میان جریان ترامپیست حزب جمهوری‌خواه و باقی اعضا برای تسلط بر آینده حزب وجود دارد و نمود این دعوا در موضوع مواجهه با نتایج انتخابات سوم نوامبر قابل مشاهده است. شخصیت‌های قدرتمند و تأثیرگذار حزب جمهوری‌خواه منتقد این رفتارهای ترامپ است و برای نمونه آقای پُل رایان، رییس پیشین مجلس نمایندگان اقدامات رییس‌جمهور را «مخرب» توصیف می‌کند، آقای میت رامنی رفتار ترامپ را «خطری برای دموکراسی در امریکا» می‌نامد یا آقای مک کانل از سناتورها می‌خواهد نتایج انتخابات را در ششم ژانویه به چالش نکشند.


پیگیری  قضایی
حقوقدانان معتقدند اقدام دونالد ترامپ را می‌توان در قالب اخاذی مورد پیگرد قانونی قرار داد اما بعید است که تا پیش از تأیید نهایی انتخابات در کنگره یا حتی پایان دوره ریاست‌جمهوری ترامپ در این باره اقدام خاصی صورت گیرد. این امکان وجود دارد که پس از پایان دوره او، از این مورد برای گشایش یک پرونده علیه رییس‌جمهور کنونی امریکا استفاده شود و دونالد ترامپ تحت پیگرد قضایی قرار گیرد. با این حال آنچه باعث می‌شود که ترامپ ریسک برخی اقدامات را به جان بخرد و شانس خود را امتحان کند، منافعی است که در صورت نتیجه بخش بودن تلاش‌ها عایدش خواهد شد و از جمله آنها می‌توان به پیدا کردن دست بالا در رقابت‌های سیاسی آینده در درون حزب جمهوری‌خواه اشاره کرد.

منبع: روزنامه اعتماد برچسب‌ها مجلس سنا دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا انتخابات ریاست جمهوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس سنا دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا مجلس سنا دونالد ترامپ ایالات متحده آمریکا انتخابات ریاست جمهوری اخبار کنکور انتخابات ریاست جمهوری رییس جمهور امریکا حزب جمهوری خواه نتایج انتخابات جمهوری خواهان دونالد ترامپ مجلس سنا خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۵۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در صحبت‌هایی، از رد کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ در غزه خودداری کرد. او همچنین اعضای ناتو را تهدید کرد چنانچه سهم منصفانه‌ای از هزینه‌ها را پرداخت نکنند، آنها را به حال خود رها خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • واکنش ترامپ به اعتراضات حمایتی از فلسطین در آمریکا
  • افتتاح مرکز خدمات سرمایه گذاری قم هفته آینده با حضور رییس جمهور
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی